Uutinen

Energiansäästöviikko lokakuussa viikolla 41 – Mukana yli 220 organisaatiota

02.10.2019
Takaisin listaukseen

Jo lukuisat yritykset, koulut, kuntaorganisaatiot ja yhdistykset ovat ilmoittautuneet mukaan kampanjoimaan energiansäästön puolesta 7.-13.10.2019 valtakunnallisella Energiansäästöviikolla. Jos sinun työporukkasi ei ole vielä mukana, niin nyt on oivallinen hetki ilmoittautua!

Koko Suomen yhteinen Energiansäästöviikko muistuttaa, että energiaa ja materiaaleja säästämällä vähennämme päästöjä ja torjumme ilmastonmuutosta. Kampanja kannustaa kaikkia vähentämään energiankulutustaan sekä viestimään energiansäästön merkityksestä.

Viikon aikana organisaatiot voivat järjestää energiansäästöön liittyviä opastuksia ja tempauksia sekä testata energiasäästöosaamistaan Energiavartin tietovisassa. Kampanja on myös erinomainen tilaisuus viestiä oman organisaation energiansäästöteoista.

Katso ketkä ovat jo ilmoittautuneet mukaan: Viettäjät

Mitä tiedät energiansäästöstä? – testaa porukalla tietovisassa

Tänä vuonna Energiansäästöviikolla työpaikat, oppilaitokset, harrastusryhmät ja muut yhteisöt pääsevät testaamaan oman porukkansa energiansäästöosaamista leikkimielisellä, noin vartin mittaisella verkkovisalla.

Viikon kohokohta on tiistaina 8.10. klo 14.15 pidettävä Energiavartti, jolloin koko Suomi visaa samanaikaisesti. Energiavartin jälkeen tietovisaa voi myös pelata läpi Energiansäästöviikon. Pelaamiseen tarvitsette oman joukkueen, pelin vastuuhenkilö Vartti-Virtasen, yhteisen näytön sekä pelaajille omat mobiililaitteet tai tietokoneet.

Viisi askelta viettäjäksi

  1. Mieti valmiiksi mikä on organisaatiosi aktiviteetti Energiansäästöviikolla. Osallistutteko Energiavarttiin vai onko teillä myös omia tempauksia? Energiansäästöviikolla tyyli on vapaa ja kukin taho voi keksiä mitä omaperäisimmät tai perinteisimmät keinot energian säästämiseksi. Muista kuitenkin, että jo varttikin riittää!
  2. Valitse joukostasi Energiavartin vastuuhenkilö eli Vartti-Virtanen, joka järjestää yhteisen pelituokion ja huolehtii visajoukkueen kokoamisesta.
  3. Täytä ilmoittautumislomake ja ilmoita Vartti-Virtanen yhteyshenkilöksi, mikäli osallistutte Energiavarttiin. Kaikki toimipisteet voivat ilmoittautua mukaan.
  4. Kerro myös muille, että olette mukana Energiansäästöviikossa ja Energiavartissa ja kutsu myös kaverisi viettäjäksi. Käytä somessa tunnistetta #energiavartti sekä #energiansäästöviikko.
  5. Vietä mieleenpainuva ja innostava Energiansäästöviikko!

Ilmoittaudu mukaanEnergiavartin lisätiedot ja kampanjamateriaalit löydät osoitteesta:

www.energiavartti.fi