Uutinen

Energiansäästöviikolla 5.–11.10. napataan energiasyöpöt

01.10.2020
Takaisin listaukseen
Valtakunnallinen Energiansäästöviikko kutsuu kaikki yhteisöt mukaan vähentämään energiankulutusta. Nappaamalla energiasyöpöt, karsimme kuluja ja autamme hillitsemään ilmastonmuutosta sekä vähentämään muita ympäristövaikutuksia.

Energian säästeliäs käyttö ja turhien energiasyöppöjen karsiminen ovat keskeisiä keinoja saavuttaa hiilineutraaliustavoitteet. Tänä vuonna Energiansäästöviikolla etsitään energiasyöppöjä, joita lymyilee lähes jokaisen suomalaisen organisaation ja kodin nurkissa. Tarpeettoman korkea huonelämpötila tai tuntikausia turhaan päällä olevat laitteet ovat kaikki energiasyöppöjä, jotka tekevät salakavalasti suuren laskun niin ympäristölle kuin kukkarolle.

Energiavartti on hauska ja helppo tapa aloittaa syöppöjahti

Koko Suomen yhteistä Energiavarttia vietetään tiistaina 6.10.2020, klo 14.15. Vartin aikana osallistujat pääsevät oppimaan energiansäästöstä verkkovisan avulla. Hauska verkkovisa tarjoaa henkilöstölle helpon tavan olla mukana Energiansäästöviikossa.

Tule mukaan viettämään visan avulla virtuaalinen oppituokio ja testaa oma osaamisesi energiansäästössä. Mitkä ovat suurimmat energiasyöpöt ja miten voit laittaa ne kuriin? Yhteisen Energiavartin jälkeen tietovisa on pelattavissa koko Energiansäästöviikon ajan. Visailun ajankohdan voi siis suunnitella myös itselle parhaiten sopivaan aikaan.

Osallistu ja viesti energiatehokkuustyöstäsi

Energiansäästöviikko on erinomainen tilaisuus paitsi napata energiasyöpöt myös viestiä energiatehokkuustoimenpiteistä. Ilmoittamalla oman organisaatiosi viettäjäksi voit osoittaa, että organisaatiosi on mukana tekemässä tärkeää vastuullisuustyötä energiatehokkuudessa.

Ilmoittaudu Energiansäästöviikkoon:
www.energiansaastoviikko.fi

Vietä Energiansäästöviikkoa ilmoittautumalla Vuoden Energianerokas 2020 -kilpailuun

Energiatehokkuussopimukseen liittyneiden yritysten ja kuntien kannattaa ilmoittaa Energiansäästöviikolla 5.−11.10. nerokkain energiatehokkuusteko mukaan Vuoden Energianerokas 2020 -kilpailuun. Kilpailu on loistava mahdollisuus saada tunnustusta vastuulliselle energiankäytölle. Kilpailuun ilmoitettava teko voi olla konkreettinen energiankäyttöä tehostanut toimenpide, kampanja tai mikä tahansa esimerkillinen tapa edistää energiatehokkuutta.

Ilmoita oma tai ilmianna toisen teko mukaan kisaan viimeistään maanantaina 12.10.2020.

Lue lisää ja ilmoittaudu Vuoden Energianerokas 2020 -kilpailuun:
Vuoden energianerokas 2020 -kilpailu