Uutinen

Energiatehokkuuden johtaminen helposti haltuun​ yrityksissä

06.02.2023
Takaisin listaukseen
Energiatehokkuuden johtaminen -hankkeeseen haetaan nyt mukaan energiatehokkuussopimukseen liittyneitä yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneet entisestään tehostamaan energiatehokkuuden johtamista ETJ+-järjestelmän avulla.

”Nyt kannattaa lähteä mukaan oppimaan ilmaiseksi energiatehokkuuden johtamista. Systemaattisuuteen tähtäävä ETJ+-järjestelmä antaa toimivat raamit energiatehokkuuden parantamiseen. Kokemukset ovat osoittaneet, että järjestelmällisesti toimimalla saavutetaan parhaimmat tulokset energiatehokkuudessa, muistuttaa hankkeen projektipäällikkö Sophia Rovio Motivasta.

Osallistuva yritys saa eväitä rakentaa ETJ+-järjestelmää oman yrityksen lähtökohdista tai kehittää ETJ+-järjestelmää eteenpäin, jos se on jo aiemmin otettu käyttöön.

Energiatehokkuuden johtamiseen on olemassa kansalliset energiatehokkuusjärjestelmät ETJ ja ETJ+ sekä kansainvälinen standardi ISO 50001. Kaikki mainitut järjestelmät perustuvat jatkuvan parantamisen periaatteeseen ja painottavat johdon sitoutumista, nykytilan ja säästöpotentiaalin selvittämistä, tavoitteiden ja vastuiden määrittämistä sekä energiatehokkuuden ottamista huomioon suunnittelussa ja hankinnoissa.

Askel askeleelta energiatehokkaammin

ETJ:n ja ETJ+:n erona on se, että ETJ+ sisältää ISO 50001 -standardin mukaiset vaatimukset energiakatselmuksista. ETJ+:n voi liittää olemassa olevaan johtamisjärjestelmään tai sitä voidaan käyttää itsenäisenä järjestelmänä. ETJ+ on myös sertifioitavissa.

ETJ+ on laadittu Motivan, sertifiointiyritysten, Energiaviraston ja työ- ja elinkeinoministeriön yhteistyönä. ISO 50001 on kansainvälinen standardi ja se on mainituista hallintajärjestelmistä vaativin. Standardi on saatavissa SFS:stä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen mukaan Energiatehokkuuden johtaminen -hankkeeseen:
Motiva Oy
asiantuntija Sophia Rovio
sophia.rovio@motiva.fi
puh. 044 975 5659