Uutinen

Energiatehokkuuden johtamiseen tarjolla taas lisäoppia ja vinkkejä

22.02.2024
Takaisin listaukseen
Vuoden 2023 Energiatehokkuuden johtamisen hankkeessa saatiin aikaan hyviä tuloksia. ETJ+-järjestelmän käyttöönottoa vauhditettiin yhdessä 11 eri toimialan yrityksen kanssa. Työtä jatketaan tänä vuonna ja mukaan haetaan uusia yrityksiä.

Jatkohankkeeseen haetaan mukaan energiatehokkuussopimukseen liittyneitä yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneet tehostamaan energiatehokkuustyötä ja energiatehokkuuden johtamista ETJ+ -järjestelmän avulla. Hankkeeseen osallistuva yritys saa tukea ja vinkkejä järjestelmän rakentamiseen tai kehittämiseen, mikäli ETJ+ on jo aiemmin otettu käyttöön.

”Energiatehokkuuden johtamisjärjestelmä ETJ+ vahvistaa systemaattista energiatehokkuustyötä yrityksissä. Nyt on hyvä mahdollisuus lähteä mukaan ilmaiseksi hankkeeseen oppimaan lisää aiheesta”, kannustaa hankkeen projektipäällikkö Sophia Rovio Motivasta.

ETJ+ järjestelmä perustuu jatkuvan parantamisen periaatteeseen ja korostaa johdon sitoutumista, nykytilan ja säästöpotentiaalin selvittämistä, tavoitteiden ja vastuiden määrittämistä sekä energiatehokkuuden ottamista huomioon suunnittelussa ja hankinnoissa.

Seuraava askel kohti ener­gia­te­hok­kaam­paa toimintaa

Energiatehokkuusjärjestelmä ETJ+ on työkalu energiatehokkuuden jatkuvaan parantamiseen. Se sisältää ISO 50001 -standardin mukaiset vaatimukset energiakatselmuksista. Energiatehokkuusjärjestelmän voi liittää olemassa olevaan johtamisjärjestelmään tai sitä voidaan käyttää itsenäisenä järjestelmänään. ETJ+ on myös sertifioitavissa.

ETJ+ on laadittu Motivan, sertifiointiyritysten, Energiaviraston ja työ- ja elinkeinoministeriön yhteistyönä. ISO 50001 on kansainvälinen standardi ja se on mainituista hallintajärjestelmistä vaativin. Standardi on saatavissa SFS:stä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen mukaan yrityksille maksuttomaan Energiatehokkuuden johtaminen -hankkeeseen:

Motiva Oy
asiantuntija Sophia Rovio
sophia.rovio@motiva.fi
puh. 044 975 5659

Tutustu vuoden 2023 hankkeen tuloksiin:
Energiatehokkuusjärjestelmä ETJ+