Uutinen

Energiatehokkuuden johtamisen hanke käyntiin huhtikuussa

02.04.2024
Takaisin listaukseen
Motivan koordinoima energiatehokkuuden johtamisen hanke käynnistyy huhtikuussa. Mukana on 10 yritystä, jotka ovat alkutaipaleella ETJ+-järjestelmän rakentamisessa, kolme järjestelmän hyvin tuntevaa konkariyritystä sekä yksi asiantuntijayritys.

Konkariyritykset, kuten Kesko, ovat mukana ETJ+-hankkeessa tuomassa arvokasta vertaistukea niille yrityksille, jotka vasta perehtyvät järjestelmän rakentamiseen. Keskon energiajohtaja Antti Kokkonen kertaa tärkeimpiä kokemuksia juuri julkaistussa haastatteluvideossa.

“ETJ+ kannattaa rakentaa esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, joka meillä Keskolla oli muutamia vuosia sitten. Olimme julkaisseet ja asettaneet itsellemme kunnianhimoisen energiatehokkuustavoitteen eli säästää energiaa 10 prosenttia vuoden 2023 loppuun mennessä. Meillä on paljon kauppapaikkoja, yksin Suomessa yli 1 200, ja myös paljon ihmisiä ja paljon tekijöitä. Jo tämän määrällisen syyn vuoksi tarvittiin energiatehokkuuden johtamisjärjestelmä, jotta pystytään hallinnoimaan ja mittaamaan kaikkea tekemistä”, energiajohtaja Antti Kokkonen toteaa videohaastattelussa.

Hänen mukaansa ETJ+-järjestelmän tärkein etu Keskolla on, että sen avulla pystyttiin täsmentämään energiatehokkuuteen liittyvien hankkeiden päätöskäsittelymenettelyä. Tutustu Antti Kokkosen muihin näkemyksiin energiatehokkuuden johtamisesta.

Keskon lisäksi muita hankkeen konkariyrityksiä ovat ABB ja VSV-Energia. Energiatehokkuuden johtamisjärjestelmää rakentamaan tai kehittämään lähtevät Helsingin kaupungin asunnot (Heka), Woikoski, Leden Group, DNA, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus (TAKK), Savon Voima, Linkosuo, Solway Chemicals, Kerabit ja Sinituote. Kiwa on mukana asiantuntijayrityksenä.

Hankkeeseen haettiin mukaan energiatehokkuussopimukseen liittyneitä yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneet tehostamaan energiatehokkuustyötä ja energiatehokkuuden johtamista ETJ+ -järjestelmän avulla.

Energiatehokkuusjärjestelmä ETJ+ on työkalu energiatehokkuuden jatkuvaan parantamiseen. Se sisältää ISO 50001 -standardin mukaiset vaatimukset energiakatselmuksista. Energiatehokkuusjärjestelmän voi liittää olemassa olevaan johtamisjärjestelmään tai sitä voidaan käyttää itsenäisenä järjestelmänään. ETJ+ on myös sertifioitavissa. ETJ+ on laadittu Motivan, sertifiointiyritysten, Energiaviraston ja työ- ja elinkeinoministeriön yhteistyönä.

Lisätietoja:
Motiva Oy
energiatehokkuuden asiantuntija Sophia Rovio
sophia.rovio@motiva.fi
puh. 044 975 5659