Uutinen

Haussa vuoden energianerokkaimmat teot – ilmoittaudu mukaan

10.09.2019
Takaisin listaukseen

Onko organisaatiollanne takataskussa vaikuttava tai kekseliäs energiatehokkuusteko tai omaleimainen toimintatapa, josta olette ylpeitä? Ilmoittaudu mukaan Vuoden Energianerokas -kilpailuun 4.11.2019 mennessä.

Kilpailu on avoin kaikille energiatehokkuussopimuksiin liittyneille organisaatioille.

Motiva ja Energiavirasto palkitsevat tänä vuonna ensimmäistä kertaa ansioituneimmat energiatehokkuusteot ”Vuoden Energianerokas 2019” -tunnustuksella.

Kilpailuun voi osallistua hyvinkin erilaisilla toimilla. Energianerokas teko voi olla tekninen energiankäyttöä tehostanut toimenpide, mutta se voi olla myös kampanja, viestintäteko tai mikä tahansa hyväksi todetty tapa edistää energiatehokkuutta.

Voit ilmoittaa oman organisaatiosi tai yhteistyökumppanin mukaan kisaan. Kilpailuun voi osallistua myös useamman toimijan yhteisellä energiatehokkuusteolla.

Vaikuttavuus ja kekseliäisyys ovat valttia

Energianerokkaimmat teot ovat vaikuttavia, tuloksellisia, kekseliäitä ja innostavia. Haussa siis eivät ole vain suurimmat ja mahtavimmat teot, vaan tässä kisassa pienikin voi olla suurta.

  • Vaikuttava energiatehokkuusteko on tekijän kannalta tuntuva ja merkityksellinen.
  • Teolla voi olla myös laajempaa alueellista tai yhteiskunnallista merkitystä.
  • Tuloksellinen teko on onnistuneesti toteutettu ja sen hyödyt ovat moninaisia.
  • Kekseliäät energiatehokkuusteot erottuvat joukosta.
  • Innostavimmista teoista huokuu tahto parantaa toimintaa sekä luoda ja kokeilla uutta.
  • Rohkea ja uudenlainen toteutustapa on usein merkki nerokkuudesta.

Vuoden energianerokkaat valitsee asiantunteva tuomaristo, jonka jäsenet koostuvat kuudesta arvostetusta asiantuntijasta. Mukana ovat Tiina Sekki Energiavirastosta, Pia Outinen työ- ja elinkeinoministeriöstä, Janne Hietaniemi Solvedista, Esa Vakkilainen LUT-yliopistosta, Liisa Rohweder WWF:ltä ja Ulla Suomi Motivasta.

Ilmoittaudu tai ”ilmianna” 4.11. mennessä

Kilpailuun voivat osallistua energiatehokkuussopimuksiin liittyneet yritykset ja kunta-alan toimijat omalla tai useamman toimijan yhteisellä energiatehokkuusteolla.

Myös järjestelmä- ja palveluntarjoajia kannustetaan ilmoittamaan energiatehokkuussopimukseen liittyneitä asiakkaitaan mukaan kisaan.
Ilmoittautuminen tapahtuu verkkolomakkeella 10.9.-4.11. välisenä aikana.

Kilpailun voittajat julkaistaan joulukuussa viikolla 50.

Voittajat saavat oikeuden käyttää ”Vuoden Energianerokas 2019” -tunnusta omassa viestinnässään. Voittajista viestitään medialle ja ne ovat näkyvästi esillä energiatehokkuus-sopimusten verkkosivuilla ja muussa sopimusaiheisessa viestinnässä.

Lue lisää suomeksiRead more in english

 

Lisätietoja:

viestintäpäällikkö Minna Mattsson
Motiva Oy
Puhelin 040 505 3151,
minna.mattsson [at] motiva.fi

tiedottaja Auli Elolahti
Motiva Oy
Puhelin 041 507 7309
auli.elolahti [at] motiva.fi