Uutinen

Kilpailu käyntiin – haussa vuoden energianerokkaimmat teot

17.08.2021
Takaisin listaukseen
Vuoden Energianerokas 2021 -kilpailu on avautunut energiatehokkuussopimuksiin liittyneille organisaatioille. Ilmoita mukaan 18.10.2021 mennessä oman tai kumppaniorganisaation energiatehokkuusteko kisaamaan vuoden vaikuttavimman, oivaltavimman ja nerokkaimman energiatehokkuusteon pestistä.

Vuoden Energianerokas -tunnustuksen myöntävät työ- ja elinkeinoministeriö, Energiavirasto ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva. Palkittavat teot valitsee tuomaristo, jonka jäsenet koostuvat alan arvostetuista asiantuntijoista.

Kisa järjestetään nyt kolmatta kertaa. Energianerokkaimpia tekoja on palkittu vuonna 2020 ja 2019.

Pienikin voi olla suurta

Kilpailussa ei etsitä vain suurimpia ja mahtipontisimpia tekoja – kekseliäisyys, monistettavuus ja rohkeus ovat edelleen valttia.

Energianerokas teko on konkreettinen energiankäyttöä tehostanut toimenpide, kampanja tai mikä tahansa esimerkillinen tapa edistää energiatehokkuutta. Tuomaristo valitsee energianerokkaimmat teot niiden vaikuttavuuden ja tuloksellisuuden sekä kekseliäisyyden ja innostavuuden perusteella.

Vaikuttava energiatehokkuusteko on tekijän kannalta tuntuva ja merkityksellinen. Teolla voi olla myös laajempaa alueellista tai yhteiskunnallista merkitystä. Tuloksellinen teko on onnistuneesti toteutettu ja sen hyödyt ovat moninaisia. Kekseliäät energiatehokkuusteot erottuvat joukosta. Innostavimmista teoista huokuu tahto parantaa toimintaa sekä luoda ja kokeilla uutta. Rohkea ja uudenlainen toteutustapa on usein merkki nerokkuudesta.

Tunnustusta vastuullisuudesta

Lähde rohkeasti mukaan! Kilpailu on erinomainen mahdollisuus saada tunnustusta tärkeälle vastuullisuustyölle. Voittajat saavat oikeuden käyttää ”Vuoden Energianerokas 2021” -tunnusta omassa viestinnässään.

Ilmoittaudu verkossa 18.10. mennessä

Ilmoita oma organisaatiosi tai yhteistyökumppanin mukaan kisaan viimeistään 18.10.2021. Osallistuminen onnistuu myös useamman toimijan yhteisellä energiatehokkuusteolla. Myös järjestelmä- ja palveluntarjoajia voi ilmoittaa energiatehokkuussopimukseen liittyneen asiakkaan mukaan kisaan. Osallistumisen edellytyksenä on, että toimenpide on suoritettu organisaatiossa, joka on liittynyt energiatehokkuussopimukseen ja toimenpide on tehty 2020–2021 välisenä aikana.

Ilmoittautuminen käy nopeasti verkkolomakkeella. Täytä lomake 18.10.2021 mennessä niin olet mukana kisaamassa Vuoden Energianerokas 2021 -tunnustuksesta.

Lue lisää kilpailusta ja ilmoittaudu mukaan

Katso myös Vuoden Energianerokas 2020 -kilpailun voittajat