Uutinen

Webinaari 16.8.2021: Tuettu vapaamuotoinen täsmäkatselmus pk-yrityksille

08.07.2021
Takaisin listaukseen
Aika ja paikka: maanantai 16.8.2021, klo 14.00-15.00, Teams

Kenelle: Webinaari on suunnattu pk-yrityksille, seurakunnille ja säätiöille. Tilaisuus sopii myös energiakatselmojille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Hinta: webinaari on maksuton

Valtion energiatuki laajenee elokuussa 2021 koskemaan uudenlaista energiakatselmusta, joka soveltuu pk-yrityksille, seurakunnille ja säätiöille. Vuosina 2021–2022 kokeiltava täsmäkatselmus on muita energiakatselmusmalleja vapaamuotoisempi ja on mukautettavissa todellisiin asiakastarpeisiin.

Täsmäkatselmuksen pilotointia webinaarissa esittelee Tomi Kiuru Motivasta.

Täsmäkatselmus tähtää energiatehokkuuden parantamiseen, energiansäästöön, uusiutuvan energian lisäämiseen tai muuten vähähiilisyyden saavuttamiseen kohteen energiankäytössä. Päätavoite täsmäkatselmuksissa on löytää ja esittää taloudellisesti kannattavia ja toteutuskelpoisia toimenpide-ehdotuksia.

Täsmäkatselmuksessa voidaan keskittyä kohteen omien tarpeiden mukaisten osakokonaisuuksien selvittämiseen, kuten esimerkiksi hukkalämmön hyödyntämiseen, ilmanvaihtoon tai teollisuudessa johonkin tiettyyn osaan tuotannosta. Täsmäkatselmuksen sisällölle, toteutustavalle tai raportoinnille ei ole asetettu määrämuotoisia vaatimuksia.

Valtion taloudellinen tuki täsmäkatselmukselle on 40‒50 prosenttia työhön hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Energiatehokkuussopimuksiin liittyneet pk-yritykset, seurakunnat ja säätiöt saavat selvitykselle korkeampaa 50 prosentin tukea. Tukea voi hakea sähköisesti Business Finlandin kautta 16.8.2021 alkaen vuoden ajan. Täsmäkatselmuksia voivat tehdä Motivan pätevöittämät energiakatselmoijat, jotka ovat suorittaneet siihen liittyvän verkkokurssin.

Täsmäkatselmukseen voit tutustua myös oheisesta linkistä: Täsmäkatselmus

Lämpimästi tervetuloa kuulolle!

Ilmoittaudu mukaan 12.8.2021 mennessä:
Ilmoittaudu