Uutinen

Yhteishankkeesta vauhtia teollisuuden sähköistymiseen

30.04.2024
Takaisin listaukseen
Uusiutuvilla tuotetun sähkön suuri määrä tekee tuotannon sähköistämisestä toimivan tavan vähentää teollisen toiminnan päästöjä Suomessa. Motiva on koonnut yhteen laajan yritys- ja toimijajoukon työstämään sähköistymisen ratkaisuja ja parhaita käytäntöjä.

“Tärkeintä on nyt saada vauhtia sähköistymiseen ja energiatehokkuuteen teollisuudessa. Yhteistyöllä löydämme ratkaisuja kiperiin kysymyksiin ja toimintamalleja näiden aiheiden edistämiseen. Tarkoituksena on selvittää uusia mahdollisuuksia, jakaa parhaita käytäntöjä ja erilaisia ratkaisuja sähköiseen tulevaisuuteen muun muassa mittausselvityksillä, laite- ja ratkaisutoimittajien esittelyillä ja korkeakouluyhteistyön avulla”, toteaa yhteishanketta luotsaava asiantuntija Sophia Rovio Motivasta.

Tavoitteena energiatehokkuus ja päästövähennykset

Sähköistymisen yhtenä keskeisenä ajurina ovat kansalliset ja globaalit päästövähennystavoitteet. Yhteishanke tukee energiatehokkuussopimustoimintaa ja edistää energiasäästöä. Tärkeimmät aihealueet ovat korkean lämpötilan lämpöpumput, korkeiden lämpötilojen tuottaminen sähköllä, sähkökattilat, sähköstä lämmöksi -teknologiat ja varastointi kulutusjoustolla sekä energiatehokkuuden optimointi älyratkaisuilla.

Hankekonsulttina toimii A-insinöörit. Mukana hankkeessa ovat ABB, Bewi, Boliden Harjavalta, Calefa, Canatu, Elstor, Lempeä Lämpö, Mäkelä Alu, Metsä Group, Peab, Purso, Rasol, Saarioinen, Siemens ja Suomen Teollisuuden Energiapalvelut (Step) sekä Valmet Automotive. Yliopistomaailmaa hankkeessa edustavat LUT-yliopisto ja Aalto-yliopisto. Hankkeen mahdollistajana toimii Energiavirasto.

Lisätietoja:
Motiva Oy
Energiatehokkuuden asiantuntija Sophia Rovio
sophia.rovio@motiva.fi
puh. 044 975 5659

Tutustu hankkeessa tuotettuun taustaselvitykseen hankkeen verkkosivulla