Uutinen

Vuoden Energianerokas 2022 -kisa käynnistyi – ilmoita energiateko ehdolle

17.08.2022
Takaisin listaukseen
Vuoden vakuuttavimpien energiatehokkuustekojen etsintä on taas käynnissä, kun Vuoden Energianerokas -kilpailu on avautunut. Osallistut kisaan ilmoittamalla 18.10.2022 mennessä oman tai kumppaniorganisaation toteuttaman nerokkaan energiateon.

Energian tehokas käyttö on nyt entistä tärkeämpää ja ajankohtaisempaa. Energiatehokkuusopimukseen liittyneille yrityksille ja kunnille suunnattu Vuoden Energianerokas -kilpailu on  erinomainen mahdollisuus saada tunnustusta tehdylle energiatehokkuustyölle. Vuoden Energianerokas -tunnustuksen myöntävät työ- ja elinkeinoministeriö, Energiavirasto ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva.

Rohkeasti mukaan kilpailuun!

Osallistu energianerokas teko kilpailuun täyttämällä sähköinen ilmoittaumislomake, jossa kerrot tehdystä teosta ja perustelet miksi ilmoittamasi teko ansaitsee tunnustuksen. Voit osallistua kilpailuun myös ruotsin- tai englanninkielisellä hakemuksella.

Voittajat saavat oikeuden käyttää ”Vuoden Energianerokas 2022” -tunnusta omassa viestinnässään.

Ilmoita oman organisaatiosi tai yhteistyökumppanin teko kisaan viimeistään 18.10.2022.

Millaisella teolla voi osallistua kisaan?

Energianerokkaat teot ovat konkreettisia, energiankäyttöä tehostaneita toimia tai kampanjoita. Kilpailussa ei etsitä vain suurimpia ja mahtipontisimpia tekoja vaan kekseliäisyys, monistettavuus ja rohkeus ovat valttia.

Vaikuttava energiatehokkuusteko on tekijälleen merkityksellinen. Se on voitu toteuttaa yksin tai yhteistyössä kumppaneiden kanssa, ja teolla voi olla myös laajempaa alueellista tai yhteiskunnallista merkitystä. Rohkea ja uudenlainen toteutustapa on usein merkki nerokkuudesta.

Myös järjestelmä- ja palveluntarjoaja voi ilmoittaa energiatehokkuussopimukseen liittyneen asiakkaan mukaan kisaan. Osallistumisen edellytyksenä on, että toimenpide on suoritettu organisaatiossa, joka on liittynyt energiatehokkuussopimukseen ja toimenpide on tehty 2021–2022 välisenä aikana.

Palkittavat teot valitsee tuomaristo, jonka jäsenet koostuvat alan arvostetuista asiantuntijoista. Tuomaristo valitsee energianerokkaimmat teot niiden vaikuttavuuden ja tuloksellisuuden sekä kekseliäisyyden ja innostavuuden perusteella.

Aiempina vuosina palkitut energianerokkaat teot

Vuoden nerokkaimman energiatehokkuusteon titteliä jahdataan jo neljättä kertaa.

Vuoden Energianerokas 2021 -voittajateot

Vuoden Energianerokas 2020 -voittajateot

Vuoden energianerokas 2019 -voittajateot

 

Lue lisää kilpailun sivuilta