Uutinen

Vuotuinen energiansäästötoimien raportointi on käynnissä

08.02.2022
Takaisin listaukseen
Vuonna 2021 tehdyt energiatehokkuusstoimet tulee raportoida määräaikaan mennessä vuosiraportointijärjestelmään. Ohjeita raportointiin löydät verkosta. Apua ja vastauksia kysymyksiin saa myös raportointiklinikoista, joita järjestetään pitkin kevättä.

Sopimusvelvoitteen mukaisen vuosittaisen raportointi raportoinnin määräaika on elinkeinoelämän toimenpideohjelmissa helmikuun lopussa, kiinteistöalalla maaliskuun lopussa ja kunnilla huhtikuun lopussa.

Liittyjän energiansäästötavoitteen saavuttamista seurataan toteutettujen ja vuosiraportille raportoitujen energiansäästötoimenpiteiden kautta.

Vinkkejä toimenpiteiden säästöjen laskentaan ja dokumentointiin löytyy säästöjen laskennan pelisäännöistä.

Ohjeet energiatehokkuustoimien vuosittaiseen raportointiin

Tietoa raportoinnista ja siihen liittyviä ohjeita löytyy myös ”aineistot ja ohjeet” -osion alakohtaisilta sivuilta.

Teollisuuden vuosiraportointi
Palvelualan vuosiraportointi
Energia-alan vuosiraportointi

Toimitilakiinteistöjen vuosiraportointi
Vuokra-asuntoyhteisöjen vuosiraportointi

Kunta-alan vuosiraportointi

Tukea seuranta-avusta

Raportoinnin tukena toimii tuttuun tapaan seuranta-apu@motiva.fi joka auttaa seurantaan ja raportointiin liittyvissä kysymyksissä.

Kevään 2022 aikana järjestetään vapaamuotoisia raportointiklinikoita, joissa raportoijat voivat esittää kysymyksiä raportointiin liittyvistä asioista tai ongelmista seuranta-avun asiantuntijoille.

Vuosiraportointi

Miksi energiatehokkuustoimia pitää raportoida?

Raportoinnin tehtävä on kerätä kattavaa tietoa Suomessa toteutetuista energiatehokkuustoimista ja näyttää toteen millaisia säästöjä sopimuksilla saadaan aikaan.

Iso virta koostuu pienistä puroista. Tämän vuoksi jokainen energiatehokkuusteko on tärkeä ja pieneltäkin tuntuvia tekoja kannattaa tehdä ja raportoida.